preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti
CARNET
21.01.2021. 13:25
Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređenja/adaptacije 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara appeared first on CARNET .

20.01.2021. 14:13
Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji
Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ... The post Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji appeared first on CARNET .

15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

14.01.2021. 16:24
Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aplikacije za upravljanje školskom mrežom. Prethodno savjetovanje objavljeno je 13. siječnja 2021., a rok za ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

13.01.2021. 10:12
Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu sustava za korisnike – CARNET gama. Prethodno savjetovanje objavljeno je 11. siječnja 2021., a rok ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama) appeared first on CARNET .

31.12.2020. 11:50
Istraživanje tržišta - Nabava usluge nadogradnje CMS-a
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta - Nabava usluge nadogradnje CMS-a appeared first on CARNET .

Vijesti

Zanimljivo je opirati se gravitaciji, kretati se...

Mnogi učenici naše škole bave se sportom. Najčešće su to nogomet, rukomet, odbojka i košarka, ali za jednog učenika, vrhunskog sportaša, člana Juniorske reprezentacije Hrvatske, gimnastika je najljepši sport koji postoji.


- Zašto gimnastika? - pitala sam Bornu Matića, maturanta.

- Zanimljivo  je opirati se gravitaciji, kretati se.

Odgovor me iznenadio. Nastavio je.

- Gimnastika je sport koji razvija sve motoričke sposobnosti, dobar je za zdravlje i ističe preciznost.

Gimnastiku Borna trenira od svoje sedme godine u ŠGK Sokol Sisak svaki dan po tri sata, a ljeti čak i dvaput dnevno. Još kao mali neprestano je hodao na rukama po kući, otac je to zamijetio i usmjerio ga prema gimnastici. Djeca već od treće godine mogu početi trenirati gimnastiku koja je osnova svih sportova. Jedna je od najsveobuhvatnijih tjelesnih aktivnosti dostupnih djeci, a sjedinjuje vježbe fleksibilnosti, brzine, ravnoteže, snage i koordinacije. Redovito bavljenje gimnastikom ima utjecaja i na razvoj socijalnih vještina koje pomažu svladavanju psihičkih i emotivnih izazova.

Na Prvenstvu Hrvatske u gimnastici za juniore  2018. i 2019.g. Borna je osvojio zlatne medalje u višeboju, na ručama, karikama i preskoku,a  srebrne na tlu i na prečama. Slijedili su međunarodni turniri i natjecanja :Budimpešta, Novi Sad, Maribor, Europsko prvenstvo u Glasgowu (2018, 29 mjesto od 130 natjecatelja na karikama). Bornu su u Glasgowu zamijetili i treneri stranih reprezentacija i suci zbog jedinstvenih i teških elemenata koje inače rijetko izvode i stariji gimnastičari. Trenutno se priprema za Europsko pojedinačno prvenstvo koje se trebalo održati 2020.g. Vrhunski sportski rezultati traže i mnogo odricanja. U svoje slobodno vrijeme Borna voli igrati baseball i voziti bicikl. Nema vremena za posjete kafićima. Uredan sportski život, zdrava prehrana, škola, treninzi i usredotočenost na ono što najviše voli, gimnastiku.

Na moje pitanje što znači biti gimnastičar, kratko je odgovorio.

-Znači biti elegantan, graciozan i odricati se mnogo toga.

Često je u društvu hrvatskih najboljih gimnastičara a ponekad zajedno s njima i trenira, Tinom Srbićem, Robertom Seligmanom i Filipom Udeom.

Uz Bornin talent, uporno i strpljivo treniranje, potporu roditelja, razumijevanje profesora u školi, izuzetno su  važne i uloge  trenera Igora Kriajimskiia i Georgi Kazakova. Po završetku srednje škole, Borna planira nastaviti karijeru i školovati se u Hrvatskim oružanim snagama.

Bavite se sportom, krećite se, jasno definirajte svoje životne  ciljeve jer tako brže i lakše do njih dolazite.

Jadranka Gabriša-Perković

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MIRELA PETROVIĆ   datum: 14. 4. 2020.

NOVO

CARNet usluge
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?

 
 

  

Korisni linkovi
 • Škole
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • SisakInfo

preskoči na navigaciju