preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti
CARNET
21.01.2021. 13:25
Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređenja/adaptacije 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara appeared first on CARNET .

20.01.2021. 14:13
Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji
Da neki predmeti poput fizike i matematike ne moraju uvijek biti teški i nerazumljivi dokazuju e-Škole digitalni sadržaji. Izrađeni su kako bi učenicima i nastavnicima olakšali učenje i poučavanje te ... The post Objavljeni novi CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji appeared first on CARNET .

15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

14.01.2021. 16:24
Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aplikacije za upravljanje školskom mrežom. Prethodno savjetovanje objavljeno je 13. siječnja 2021., a rok za ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

13.01.2021. 10:12
Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu sustava za korisnike – CARNET gama. Prethodno savjetovanje objavljeno je 11. siječnja 2021., a rok ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama) appeared first on CARNET .

31.12.2020. 11:50
Istraživanje tržišta - Nabava usluge nadogradnje CMS-a
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta - Nabava usluge nadogradnje CMS-a appeared first on CARNET .

povijest
 
Povijest školske knjižnice
 
Obrazovanje metalaca, metalurga i električara u Sisku ima relativno dugu tradiciju, a karakteriziraju ga tri vremenska razdoblja: razdoblje prije drugog svjetskog rata do 1946. godine, razdoblje nakon drugog svjetskog rata i period nakon domovinskog rata – poslije 1991. godine. Od Šegrtske škole do industrijsko-obrtničke škole protekla su desetljeća. Mjenjali su se sustavi obrazovanja, lokacije škole, izgled knjižnice i knjižničnog fonda.
        Godine 1971. ukida se Škola učenika u privredi (ŠUP) i ŠPO ,  Škola s praktičnom obukom. Njihovom transformacijom nastaje završna faza škola za zanimanja. Osnivaju se centri po strukama, tako je i nastao Centar za metalce čiji je osnivač bio MK Željezera Sisak. Novootvoreni Centar je imao središte na Viktorovcu,
gdje se nalazila i školska knjižnica.
       Izgradnja Centra u Sisak – predgrađu, Sisak-Caprag, započela je 1967. a trajala je do 1969. godine sredstvima samodoprinosa građana. Nova , moderna zgrada škole imala je i lijepo uređenu školsku knjižnicu s čitaonicom, smještenu na ulazu u školsku zgradu.
       Danas ova knjižnica nosi službeni naziv: Školska knjižnica i čitaonica Industrijsko-obrtničke škole Sisak, a koriste je učenici,nastavnici i ostali zaposlenici i Tehničke škole Sisak i IOŠ-a. Budući je odlukom Skupštine općine Sisak , 28.svibnja 1992. g. ukinut bivši CUO (Centar usmjerenog obrazovanja) „Norbert Veber“ , osnovane su spomenute dvije nove škole. Pravni sljednik je Industrijsko-obrtnička škola, a  način korištenja i održavanja školskog prostora ove su dvije škole međusobno dogovorile.
      Sedamdesetih godina zgrada škole bila je jedna od najljepših u Sisku i najmodernije opremljena. Tijekom 40 godina postojanja ova je školska knjižnica doživjela nekoliko renoviranja i preinaka. U  demokratskoj Hrvatskoj, poslije domovinskog rata, čitaonica je opremljena novim namještajem, izrađene su nove police do stropa u knjižnici, uređen je pod (novi parketi).
    Nakon revizije 1992./1993. godine, kada su spojena dva fonda: fond iz knjižnice na Viktorovcu (oko 3000 knjiga) i fond matične knjižnice u Capragu (13000 knjiga), nabavlja se nova knjižnična građa. Kako je riječ o školskoj knjižnici, knjižnični fond se nastoji održavati „živim i dinamičnim“ uz redovno izlućivanje knjjga i otpis.Od 1999. godine knjige se obrađuju računalno u programu OSA.
      Danas je knjižnica dobro opremljena i namještajem i tehnikom, u njoj radi stručna osba i što je najvažnije, školska knjižnica je postala kulturno i informacijsko središte škole, omiljeno mjesto učenika, gdje oni rado borave u svoje slobodno vrijeme.
     Knjižnica ima razvijene i kontinuirane programe rada s učenicima u slobodno vrijeme i izvannastavnim aktivnostima. Od listopada 1993. djeluje Skupina mladih knjižničara, a od 2004.g. i Napredni informatičari.
 NOVO

CARNet usluge
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?

 
 

  

Korisni linkovi
 • Škole
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • SisakInfo

preskoči na navigaciju